Rubberbootmissie Kollum | Rubberbootmissie
13396
page,page-id-13396,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Rubberbootmissie

IN HET KORT..

DSC_0077

Na het grote succes van 2015 en 2016, is Kollum op zaterdag 2 september wederom hét domein voor tientallen opblaasboten! Wie weet zelfs honderden opblaasboten of alles wat maar opblaasbaar is!

 

Op zich is het principe van het evenement simpel. Zoveel mogelijk rubberboten, opblaasbare zwembaden, luchtbedden etc. (als het maar van rubber c.q. plastic is) varen een avontuurlijke route vanaf het Kollumer kanaal naar en door het historische centrum van Kollum. Een fantastisch kleurrijk plaatje levert dit weer op!

 

De 12 Stedentocht editie!

Ooit was Kollum bijna een stad geweest. En had Kollum onderdeel geweest van de… 12 steden ipv de bekende 11 steden! Dit moet uiteraard hersteld worden! De Rubberbootmissie zal daarom dit jaar een 12-Stedentocht zijn! Compleet met stempelposten, koek en sopie en alles wat maar met een winterse Twaalfstedentocht te maken heeft.

 

De start van de Rubberbootmissie om 14:30 uur zal grootser worden dan vorig jaar! Vanaf 14:30 is het terrein (t.h.v. Meckama) geopend voor de rubberboten en zal er muziek en catering aanwezig zijn.
Op de captainsboot zal weer een feest-DJ meevaren en vervolgens gaat de route van Meckama via de jachthaven weer terug richting het centrum. Ook dit jaar is het de bedoeling dat ook ‘bedrijfsboten’ mee gaan varen, oftewel; probeer een zo groot mogelijke rubberboot(combinatie) te regelen zodat je samen met je collega’s mee kunt doen! Daarnaast zijn er weer prijzen te winnen voor de leukste rubberboten, dus wees zo creatief mogelijk! Naast het grote spektakel van de Rubberbootmissie is er ook rondom de missie en in het centrum veel muziek, zoals een optreden van De Beurtskippers en Duo Meester.

Ook zijn er 3 geldprijzen voor de meest originele rubberboten!!

We hopen natuurlijk ook jou/jullie (deelname is vanaf 16 jaar en in bezit van een zwemdiploma) in een rubberboot te mogen begroeten op zaterdag 2 september. Opgave is niet nodig, iedereen is welkom. Dit feest mag je niet missen! Is het niet als deelnemer, dan wel als bezoeker!

 

Plattegrond

start_rubberbootmissie

Spelregels

De aanvang van Rubberboot Missie Kollum is op zaterdag 2 september 2017 vanaf 14.30 uur bij het Meckama eiland, thv het 1250-veld. Het startschot is om 15:00 uur.

De verdere route is onderdeel van de openbare ruimte in ons mooie dorp! Daarom, hebben we zoals bij elk spelletje ook een aantal spelregels.

SPELREGELS MISSIE RUBBERBOOT KOLLUM 2017!

 • Deelname is mogelijk wanneer je ouder bent dan 16 jaar.
 • We gaan er vanuit dat elke deelnemer kan zwemmen, met andere woorden je hebt een erkend zwemdiploma! Geen erkend zwemdiploma, dan doe je niet mee!
 • Iedereen draagt zijn eigen verantwoordelijkheid en is aansprakelijk voor individuele acties.
 • De weervoorspellingen lijken goed. Mocht je toch droog willen blijven, neem dan poncho’s mee, geen paraplu’s. Dat is veel te gevaarlijk voor je medevaarders.
 • Je volgt te allen tijde de aanwijzingen van de organisatie en hulpdiensten op.
 • Houd rekening met elkaar en help elkaar met het opblazen, sturen en tewaterlating van je dierbare opblaasboot.
 • Iedereen ruimt zijn eigen afval op en houdt het tijdens de vaart bij zich, vissen moeten ook nog leven.
 • Urineren gebeurt natuurlijk aan wal en bij een wc. Niet ergens onderweg!
 • Opblaasbootjes zijn vrij lekkagegevoelig, houd daar rekening mee.
 • We zijn niet het enige vaarverkeer in de Kollumer wateren, denk dus ook aan de andere matrozen op het water, want voor je het weet ligt je boot letterlijk in het water.
 • De organisatie en /of vrijwilligers van de Rubberboot Missie Kollum kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade veroorzaakt door individuele deelnemers en/of derden aan openbare eigendommen en/of -ruimte, binnen noch buiten het terrein of op het water. Verniel niets van anderen.
 • De organisatie en/of vrijwilligers van de Rubberboot Missie Kollum kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor enig letsel, materiële schade en/of diefstal toegebracht door deelnemers en/of derden. Steel niets van anderen.
 • De organisatie en/of vrijwilligers van de Rubberboot Missie Kollum kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor overlast aan de omgeving die veroorzaakt wordt door deelnemers van de Rubberboot Missie Kollum of door derden.
 • Eventuele schade aan eigendommen van de organisatie veroorzaakt door deelnemers en/of derden wordt verhaald. Dus laat alles netjes & heel.
 • Maar bovenal, vergeet je goede humeur niet en check steeds https://www.facebook.com/rubberbootmissiekollum en stay tuned!